SKAMOL szigetelőrendszer
2020. 05. 12.

A SKAMOL szigetelő lapok felhasználása a tüzeléstechnikában és az építőipar számos területén elterjedt. Tulajdonságuknak köszönhetően alkalmazásuk szinte elengedhetetlen, ha egy biztonságos felépítményben szeretnénk tudni kandallóbetétünket.

A SKAMOL szigetelőrendszer táblái magas mechanikai szilárdságának, és rendkívül jó szigetelési képességének köszönhetően hátfal szigetelésre és burkolat készítésre is alkalmasak.

Leggyakoribb alkalmazási területek

Hátfal szigetelés:

Legyen szó beépített a kandallóbetétről vagy hordozható kályháról/kandallóról, minden esetben gondoskodnunk kell a tüzelőberendezés mögötti falszerkezet szigetelésére.

A hátfal szigetelés kialakítása során, megvédjük a falat a sugárzó hőtől, elkerülhetőek az esetleges elszíneződések, és mivel így  a falat már nem ”fűtjük”, csökkentjük a hő veszteségünket. Mivel a termékek festhetők, burkolhatók, nem kell attól félnünk, hogy nem illik majd a szobánkba.

Teljes felépítmény SKAMOL kálciumszilikátlapokból:

A SKAMOL szigetelőlapjait nem csak hátfalszigetelésnek használhatjuk, hanem komplett felépítmény is készülhet belőle.

Nagyon fontos, hogy megfelelő vastagságú kalciumszilikát lapokat kell választani annak függvényében, hogy milyen felépítményt szeretnénk. Sima vakolható, festhető felület kialakításához elegendő a 30 mm vagy a 40mm vastagságú lap. Amennyiben nehezebb burkolattal szeretné díszíteni a kandalló felépítményét, abban az az esetben válassza az 50mm vastagságú lapjainkat. A burkolatot közvetlenül a kálciumszilikát lapokra ragaszthatja. Ebben az esetben a kálciumszilikát felépítmény nem csak önhordó, hanem teherhordó tulajdonsággal is bír.

Mindenképpen alkalmazzuk egy faházba kerülő kandalló esetében, vagy ha fafödémmel rendelkezik az ingatlan. Az erre vonatkozó követelményekért kérjük keresse fel kollégánkat 

De miért SKAMOL?

A minőségi hőszigetelő rendszerek biztosítják a kályhák, kandallók és kazánok biztonságos használatát. A Skamol hőszigetelő rendszereiben használt anyagok nem éghetők, és nagyon magas hőmérsékletnek is ellenállnak. Alacsony hővezető képességűek, melynek köszönhetően a tüzelőberendezés közelében lévő épületszerkezetek teljes biztonságban vannak. Mivel megfelel az A1 tűzvédelmi osztály követelményeinek, vagyis nem éghető szigetelőanyagról van szó, ezért a SKAMOL szigetelő lapok megakadályozzák, hogy tűz keletkezzen, tűz esetén gátolják a láng terjedését, és semmiféle káros anyagot nem bocsátanak ki.

A SkamoStove és a SkamoEnclosure hőszigetelő rendszerek gyorsan és egyszerűen felépíthetőek, általános faipari szerszámok segítségével, acél vagy egyéb vázszerkezet kiépítése nélkül. Nagy mértékű kapilláris vezetőképességének köszönhetően fel tudja szívni a nedvességet, majd azt pólusaiban tárolja, ezután a helyiség mesterséges vagy természetes szellőzése során kipárologtatja. Éppen ezért, ha nedvességet kap, vagy nagy páratartalom jellemzi a helyiséget, akkor sem roncsolódik a szerkezete. Azt mondhatjuk rá, hogy „lélegzik”.

Összegezve

 • 50 %-kal könnyebb, mint más nem éghető szigetelő lapok
 • gyors és egyszerű telepítés
 • egyszerű faipari szerszámokkal való megmunkálás
 • idő-, munka- és anyagi költségek megtakarítása
 • megfelel az A1 tűzvédelmi osztály követelményeinek
 • kiváló szigetelő képesség
 • magas mechanikai szilárdság
 • segít elkerülne a felépítmény repedését, valamint az azt követő költségvonzatot
 • kvarcmentes összetétel
 • megmunkálása során nem szabadul fel káros anyag

A Skamol termékek használata

 • SkamoEnclosure Board: Kálciumszilikát lapok, mely a felépítményünk vázát alkotják  Kattints ide a termékért
 • SkamoEnclosure Plug: Dűbel, melyek segítségével mechanikusan is rögzítjük a szigetelőlapot a hátfalhoz Kattints ide a termékért
 • SkamoEnclosure Adhesive: A hátfal szigetelés felragasztására, és a vakolatrögzítő háló rögzítésére alkalmas Kattints ide a termékért
 • SkamoEnclosureScrew: Csavarok, a szigetelő lapok mechanikus rögzítésére használjuk Kattints ide a termékért
 • SkamoEnclosure Primer: a Primer alapozót a ragasztandó felületek előkezelésére alkalmazzuk és a felhordani kívánt rétegek közötti tapadást biztosítja Kattints ide a termékért
 • SkamoEnclosure Glue: A már felületkezelt (Primer) szigetelőlapok összeragasztására szolgál Kattints ide a termékért
 • SkamoEnclosure Mesh: Vakolatrögzítő háló, a végleges vakolaton megjelenő hibák, repedések elkerülése érdekében alkalmazzuk Kattints ide a termékért
 • SkamoEnclosure Smooth Plaster: Csiszolható, festhető, finom végleges vakolat Kattints ide a termékért

VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Ha további kérdései merülnek fel a kandallókkal kapcsolatban, és objektív szakmai tanácsadást szeretne kapni, kérjük, keresse fel kollégáink egyikét!