EBIOS

A SPARTHERM az ebios-fire márka alatt exkluzív bioetanol kandalló sorozatot vezetett be a piacra. A biokandallók közös jellemzője az egyedi dizájn, a magas minőség, valamint a széles választék. Mindez pedig lehetővé teszi, hogy pofonegyszerűen tudj meleg és hangulatos élményt csempészni otthonodba minden évszakban.

Az ebios-fire kandallók esetében a legmagasabb termékminőségi- és biztonsági szabványok együtt járnak az exkluzív és gyakorlati tervezés iránti szenvedéllyel. A tervezőik szakértelmük mellett az érzelmeiket, szenvedélyüket használják, hogy megvalósíthassák álmaid kandallóját.

Bioetanol, avagy a zöld alternatíva

Az ebios-fire kandallók kizárólag bioetanollal égnek. Ez egy olyan megújuló energiaforrás, ami növényi melléktermékekből származik, vagyis cukor-és keményítő komponenseinek – nevezetesen cukornád, burgonya, széna – erjedésével nyerhető. Tehát a bioetanol egy semleges környezeti lábnyom. A bioetanol égése hőt és gőzt termel. Ez azt jelenti, hogy nem keletkezik koromlerakódás, füst vagy kellemetlen szag, ennek köszönhetően nincs szükség kéményre.

Az alkohol alapú bioetanol 12°C-on kezd el párologni. A keletkező gőz nehezebb, mint a levegő, ami a folyékony etanol felszíne fölé kúszik. Ez pedig azt eredményezi, hogy nem a folyadék ég, csak a gáz, aminek eredménye az általunk látott élénk, táncoló láng.