KRATKI

 „Szeretnénk megteremteni az élő tűz látványát és a mindenki által kedvelt melegséget, ezért cégünk végső célja, hogy megfizethető áron magas minőségű termékeket biztosítson.” – ez a KRATKI legfőbb célja.

A KRATKI a legnagyobb lengyel gyártó, mely szerte a világban értékesíti fűtés-és tüzeléstechnikával kapcsolatos berendezéseit. A KRATKI cég 1998 óta létezik a lengyel piacon, és kezdetben kis „garázscégként” működött, az értékesítés pedig Lengyelországra korlátozódott. A dinamikus fejlődésnek a kiváló minőségű és időtálló termékeknek köszönhetően azonban hamar Európa egyik vezető kandalló gyártó vállalatává vált, mára pedig körülbelül 60 országban vannak jelen termékeikkel világszerte. Népszerűsége nem véletlen, hiszen a KRATKI kiváló minőségű termékeket kínál pénztárcabarát áron, azonban a technológiája kiemelkedő, és szinte elpusztíthatatlan. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően pedig igazi közönségkedvenccé váltak termékei a vásárlók körében.

Minden sikeres vállalat mögött egy vállalati filozófia áll, ez alól pedig a KRATKI sem kivétel. Termékeiket jelenleg az egész világon értékesítik, azonban gyártását nem helyezte ki különböző országokba, helyette megmaradt gyökereinél, hiszen a KRATKI „Lengyelországot szolgálja”, vagyis saját országának hírnevét szeretné ápolni. Ha valaki azt olvassa egy terméken, hogy „Származási ország: Lengyelország”, először nem a minőség jut először eszébe: a KRATKI ezt szeretné kiváló minőségű termékeivel megváltoztatni, vagyis a lengyel termékekbe vetett bizalmat szeretné növelni. A legújabb technológiával, sokoldaló formatervezéssel, illetve a hosszú élettartammal gyártott termékeinek célja, hogy elősegítse a Lengyelországban gyártott márkanév világszintű elismerését.

A KRATI nagyon széles választékot kínál kandallóbetétekből, kályhákból, biokandallókból, illetve ehhez kapcsolódó kiegészítőkből, építési anyagokból. Különböző anyagokból, sokféle formatervezéssel dolgoznak, így kínálatukban az ügyfeleik megtalálhatják saját ízlésüknek valót. Azonban az „alap” termékeiken felül készítenek egyedi termékeket is, hogy ügyfeleik igényeit a legmagasabb szinten kiszolgálhassák. Szeretné egy síküvegen keresztül nézni a tűz csodálatos látványát, vagy oldalról is meg szeretné tekinteni, netán két különböző helyiségből? A KRATKI minden elképzelését valóra tudja váltani, hiszen számos lehetőséget nyújt, hogy igazi élménnyé varázsolja a „kandallózást”.

A KRATKI tudja, hogy egy kandallónak nem csak melegítenie kell, hanem vizuális élményt is nyújtania kell az emberek számára, ezért nagyon nagy hangsúlyt fektetnek a dizájnra. Ennek érdekében többek között olyan speciálisan kialakított burkolatokat kínálnak, amelyek otthona látványosságává válhatnak. Ezenkívül próbálják a lehető legkényelmesebbé tenni a „kandallózást”: például egy speciális talpazattal megemelheti tűzterét, amivel a tűz látványát szemmagasságban élvezheti, továbbá a fűtés kényelme érdekében egyes kandalló típusok elektronikus vezérléssel is felszerelhetők. Ha pedig több helyiséget szeretne hővel ellátni, a meleglevegő elvezetést Önnek találták ki!

Manapság elkerülhetetlen téma a természet védelme, ezt pedig a KRATKI sem hagyja figyelmen kívül, hiszen minden egyes gyártási lépésnek nagy jelentősége van a késztermék megjelenését illetően. A tervezők elsősorban a gyártás során a felhasználó biztonságát, a magas hatásfokot és az alacsony károsanyag kibocsátást veszik figyelembe. Mivel minden országban nagyon nagy problémát jelent a levegőszennyezettség, a magas szmogtartalom, erre a KRATKI különösen nagy hangsúlyt fektet. A kandallóbetétek károsanyag kibocsátását a legmodernebb mérőberendezésekkel felszerelt, speciális laboratóriumukban vizsgálják. A fejlesztéseknek köszönhetően kandallóbetéteiket, kályháikat úgy alakították ki, hogy minél kevesebb fára legyen szükség a hő előállításához, ami által sokkal kevesebb káros anyagot bocsátanak ki a környezetbe, miközben hatékonyságuk hasonlóan magas szinten marad. A KRATKI által előállított termékek megfelelnek a legszigorúbb, egységesített környezetvédelmi rendeleteknek, jogi követelményeknek.