Légfűtéses kandallók

Manapság egyre többen választanak légfűtéses kandallóbetéteket, ha szilárd tüzelésű fűtési rendszert szeretnének beépíteni, ugyanis számos előnnyel bír más betétekhez képest. Gyors felfűtésre alkalmas, tehát a begyújtás után rövid időn belül felmelegíti a helyiség levegőjét, rendkívül rugalmas a felhasználhatósága, és óriási élményt nyújt a lakóinak. Ezen kívül a légfűtéses kandallók előnyei közé tartozik, hogy az egyik legköltséghatékonyabb fűtést teszi lehetővé, környezetbarát és hosszú élettartamú.

Elsősorban másodlagos, rásegítő fűtésként funkcionál, azonban munka után egy hidegebb estén nincs jobb, mint begyújtani a kandallóba, mellette felmelegedni, kikapcsolódni, megnyugodni, élvezni a tűz látványát.

Az egyik legjobb tulajdonsága a légfűtéses kandallóknak, hogy gyorsabban képesek felmelegíteni az otthonunkat, mivel nincs hőcserélő rendszer, vagyis közvetlenül a helyiség levegőjét melegítik. Azonban szeretnénk megcáfolni a korábbi tévhiteket, ugyanis a légfűtéses kandallóbetétek nem csak egy helyiség felfűtésére alkalmasak. Hiszen egy normál kandallóbetét akár 3 egymás melletti helyiség felfűtésére is alkalmas lehet mindenféle „segítség” nélkül. Azonban az épület távolabbi szegleteit is könnyedén felfűthetjük, légelvezető csatornák segítségével.

A légfűtéses kandallók hőleadása két felületen történik: sugárzó hővel az üvegfelületen keresztül, valamint konvekciós hővel, ahol a hőleadó felület maga a kandallóbetét. Ezen kandallóbetétek építésénél a szakemberek a tűztér körül légcsatornákat alakítanak ki. A kandalló felépítmény alsó, illetve felső, úgynevezett „búb” részébe szellőzőrácsokat helyeznek. Ez különösen fontos a konvekciós hő miatt, ugyanis ebben az esetben a kandallóbetét a hőleadó. Ilyenkor a meleg levegő felfelé száll, ezáltal az alsó szellőző nyíláson a légtérben lévő hidegebb levegő áramlik be, a felső szellőzőnyíláson pedig a kandallóbetét által felmelegített levegő áramlik ki. Így a légfűtéses kandalló lassan forgatja a lakás légterében lévő levegőt, és egyenletesen fűti fel azt.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Ha további kérdéseid merülnek fel a kandallókkal kapcsolatban, és objektív szakmai tanácsadást szeretnél kapni, valamint megfelelő szakemberekkel, megfelelő anyagokból, a lehető legjobb műszaki tartalommal szeretnéd felépíttetni álmaid kandallóját, keress minket! Tegyél minket próbára, írj üzenetet, és tartozz te is az elégedett ügyfeleink közé!

A kandallóbetét kínálatunkat megtalálhatjátok a www.fonixkandallo.hu, www.mbkandallo.hu vagy a www.sparthermkandallo.hu oldalon, ahol széles választékkal várunk benneteket, vagyis rengeteg féle típus és méret közül választhatjátok ki a számotokra ideálisat! Ne habozzatok, rendeljétek meg még ma álmaitok kandallóját!