Látványkandallók

A füstmentes kandallók az igazi kandallók hangulatát idézik. A tűz maga valódi, viszont elhelyezéséhez, beépítéséhez nincsen szükség kéményre, hiszen nem bocsájt ki káros anyagokat. Magyarországon egyedülálló termékünk a füstmentes kandalló a tűz minden kellemes tulajdonságát átadja, a füst kivételével. Üzemeltetése egyszerű, kényelmes, tiszta, és nem igényel hosszas előkészületeket mint hagyományos elődjei.

A füstmentes kandalló egy zseniális, új megoldással lehetővé teszi, hogy ne legyen szükség kéményre, ha kandallót szeretnénk otthonunkba. A kandallóban egy speciális anyag ég, amit bioetanolnak nevezünk. Ez az anyag egyfajta alkohol, ami teljesen környezetbarát, és aminek használata kémény nélkül is teljesen biztonságos. A tűztér tisztítására szinte egyáltalán nincs szükség, mert az alkohol mindenféle égéstermék nélkül ég, nem marad utána se hamu, se kosz, se korom.

A biokandallók elsősorban látványkandallók, azonban lángjuk igazi, tehát valamennyi hő leadására képesek. Ez alapján elmondhatjuk, hogy önálló fűtésre nem alkalmasak, azonban egy 20-25 négyzetméteres szobát akár 2-3 fokkal is képesek felmelegíteni. A biokandalló legfőbb jellemzője, hogy nyílt tűztérben ég a tűz, így a lángok melege rögtön a begyújtástól érezhető. Ebből viszont következik, hogy amint kialszik a tűz, a hőtermelés abban a pillanatban megszűnik. Természetesen a biokandallók fém részei felmelegednek használat közben, de ez kb. 5-10 perc alatt langyosra hűl a tűz eloltását követően, így ennek nincs jelentősége hőtermelés szempontjából.

A biokandallók bármilyen helyiségben elhelyezhetők, az egyetlen kikötés az, hogy jól szellőző legyen. Ez azért fontos, mivel a nyílt tűztérben égő tűz a szoba levegőjét használja az égéshez, így oxigént von el, ezért célszerű pár percet szellőztetni használat után, hogy pótoljuk a friss levegőt. Ettől a tulajdonságtól nem kell megijedni, mert az elhasznált oxigén mennyisége körülbelül azzal egyenértékű, mintha 20 gyertyát égetnénk egyszerre.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Ha további kérdéseid merülnek fel a kandallókkal kapcsolatban, és objektív szakmai tanácsadást szeretnél kapni, valamint megfelelő szakemberekkel, megfelelő anyagokból, a lehető legjobb műszaki tartalommal szeretnéd felépíttetni álmaid kandallóját, keress minket! Tegyél minket próbára, írj üzenetet, és tartozz te is az elégedett ügyfeleink közé!

A látványkandalló kínálatunkat megtalálhatjátok a www.fustmenteskandallo.hu, illetve a www.sparthermkandallo.hu oldalon, ahol széles választékkal várunk benneteket, vagyis rengeteg féle típus, szín, méret közül választhatjátok ki a számotokra ideálisat! Ne habozzatok, rendeljétek meg még ma álmaitok kandallóját!