Központi fűtésre köthető kandallók

A vízteres kandalló egy kazán és egy kandalló egyvelege, amely központi fűtési rendszerre köthető, ezáltal akár elsődleges fűtésként is alkalmazható otthonában, valamint a különböző célokra felhasznált melegvíz-ellátást is biztosítani lehet ezzel a dekoratív berendezéssel.

Kandallóként az üvegezett felületén sugárzó hőt ad le, ezáltal befűti az adott helyiséget, miközben élvezheti a tűz látványát. Ezenkívül rendelkezik a kazán tulajdonságával is, ugyanis vízterének köszönhetően teljesítményének egy részét a fűtésrendszerben lévő víz felmelegítésére fordítja, ezt a felmelegített vizet pedig eljuttatja a fűtésrendszer csövein keresztül a radiátorokba, vagy egyéb fűtőeszközökbe. Megfelelő kialakítással pedig a vízteres kandalló alkalmas lehet melegvíz előállítására is, amit akár fürdéshez, mosogatáshoz is felhasználhatunk.

Működésének alapja a hagyományos kandallókhoz képest, hogy tűztere csövekkel van körülvéve. Ezekben a csövekben lévő víz felveszi a kandalló által megtermelt hőmennyiséget, felmelegszik, és megfelelő kiegészítőkkel ellátva képes rásegíteni a már meglévő fűtésre, vagy folyamatos fűtés mellett, a meglévő, kiépített rendszer segítségével elsődleges fűtésként is alkalmazható, ezzel átvéve a kazán szerepét.

Elsődleges fűtésként figyelembe kell venni, hogy a készülék legyen zárt rendszerű, ugyanis ez biztonságosabb, és olcsóbb a fűtőrendszerhez kötése. Ezenkívül a vízteres betéteknél sokkal nagyobb figyelmet kap a megfelelő kéményméret, mint légfűtéses társainál.

A vízteres betéteknek fontos kiegészítője lehet a puffertartály, aminek segítségével a kandalló működésekor keletkező hő nagy részét eltárolja. Ennek köszönhetően az eltárolt hőt fűtés után is képes továbbadni a rendszernek, ezzel biztosítva, hogy több órán át lehessen élvezni a meleget, és ne hűljön ki az otthonunk másnap reggelig.

A vízteres kandallók több hőt tudnak levenni, mint a hagyományos légfűtéses kandallók. Azonban van néhány hátránya a légfűtéseshez képest, ugyanis a beruházása többletköltséggel jár, továbbá a karbantartási és fenntartási költségei magasabbak. Ezenkívül a légfűtéses kandallóra bármikor számíthat, amikor nincs áram vagy gáz, viszont a központi fűtésre köthető kandallóbetétek működtetéséhez szükség van elektromos áramra.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Ha további kérdéseid merülnek fel a kandallókkal kapcsolatban, és objektív szakmai tanácsadást szeretnél kapni, valamint megfelelő szakemberekkel, megfelelő anyagokból, a lehető legjobb műszaki tartalommal szeretnéd felépíttetni álmaid kandallóját, keress minket! Tegyél minket próbára, írj üzenetet, és tartozz te is az elégedett ügyfeleink közé!

A vízteres kandallóbetét kínálatunkat megtalálhatjátok a www.fonixkandallo.hu vagy a www.mbkandallo.hu oldalon, ahol széles választékkal várunk benneteket, vagyis rengeteg féle típus és méret közül választhatjátok ki a számotokra ideálisat! Ne habozzatok, rendeljétek meg még ma álmaitok kandallóját!