Hőtárolós kandallók

A szakma egyik legnagyobb innovációjának a hőtárolós kandallók számítanak, és manapság egyre elterjedtebbé válnak Magyarországon is. Röviden a hőtárolós kandallók olyan berendezések, amik ötvözik a cserépkályhák és a kandallók előnyös tulajdonságait. Nagy üvegfelületüknek köszönhetően a tűz látványának élménye megmarad – a kandallókhoz hasonlóan –, azonban a hőtárolós anyagok kapacitása révén a kandallóban történő tüzelés után hosszú órákig képesek a hőt leadni – akárcsak a cserépkályhák –, sajátosságuk pedig az, hogy mindezt egységesen teszi.

Manapság a kis energiaigényű házak elengedhetetlen berendezése, ugyanis a hőtárolós kandallók a legmodernebb alternatív fűtést teszik lehetővé energiahatékonyságuknak köszönhetően. Teljesítményüknek köszönhetően a helyiség levegőjét gyorsan felmelegítik, hatásfokuk magas, órákon át képesek tartani a hőt, mindezt úgy, hogy nagy tűztérrel, valamint nagy ajtókkal rendelkeznek, így sokáig élvezhetjük a tűz csodálatos látványát.

A hőtárolós kandallók esetében a környezet fűtése a hőtárolós anyagokból készült burkolat fűtővé tételével valósul meg. Ennek köszönhetően a hőtárolós kandallók építése során olyan nagy hőfelvevő, valamint hőhasznosító anyagokat használnak, mint például a tűzterek, a falazat anyaga, akkumulációs anyagok, füstjáratok, amik növelik a hőtároló tömeget, ezzel javítva a hatásfokot, és elnyújtva a hőleadást. Vagyis tulajdonképpen a hőtárolós kandallók lényege, hogy a tűztérben keletkező magas hőmérsékletű füstgáz – az „egyszerű” kandallókhoz képest – egy hosszabb utat bejárva távozik a kéményen keresztül, ezzel hasznosítva olyan energiákat, amikkel egy hatékonyabb fűtés tehető lehetővé.

A hőtárolós kandallók legnagyobb előnye, hogy kevés időráfordítást igényelnek, továbbá rugalmasak, ugyanis alkalmankénti, rendszertelenül használt fűtésre kiváló, ugyanakkor rendszeres fűtésre is ugyanúgy használható.

Hőtárolós kandallót tulajdonképpen bármely légfűtéses kandallóbetétből lehet építtetni. Építéséhez külön engedély nem szükséges, azonban a megfelelő szakember kiválasztása elengedhetetlen. Hiszen nem mindegy, mekkora kandallóra van szükség, mekkora a kémény, de ezeken kívül még ezer más szempontot is figyelembe kell venni a megfelelő tűztérbetét kiválasztása, majd beépíttetése előtt.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk elmondani, hogy a hőtárolós kandallók formavilágukban is rugalmasak, vagyis a kandalló dizájnja gyakorlatilag bármilyen lehet: a modern, letisztult megoldásoktól kezdve a rusztikuson át a csempéből kirakottig, bármilyen formában megépíthető.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Ha további kérdéseid merülnek fel a kandallókkal kapcsolatban, és objektív szakmai tanácsadást szeretnél kapni, valamint megfelelő szakemberekkel, megfelelő anyagokból, a lehető legjobb műszaki tartalommal szeretnéd felépíttetni álmaid kandallóját, keress minket! Tegyél minket próbára, írj üzenetet, és tartozz te is az elégedett ügyfeleink közé!

A kandallóbetét kínálatunkat megtalálhatjátok a www.fonixkandallo.hu vagy a www.mbkandallo.hu oldalon, ahol széles választékkal várunk benneteket, vagyis rengeteg féle típus és méret közül választhatjátok ki a számotokra ideálisat! Ne habozzatok, rendeljétek meg még ma álmaitok kandallóját!