Hőtárolós kályhák

A hőtárolós kályhák olyan berendezések, amelyek hosszú ideig képesek tárolni a hőt. A hőtárolós kályhák egyedi tulajdonságai közé tartozik, hogy a természetes hősugárzás intenzív, vagyis a hőt akár 24 órán keresztül is kibocsáthatja– típustól függően –, tehát nagyon hatékony, de mindeközben alacsony fogyasztású.

Ellentétben a folytonégő kályhákkal, a hosszan tartó égést nem az oxigén csökkentésével teszi meg, hanem a lehető legnagyobb tárolótömegével. A hőtárolós kályhák egyedi tulajdonságához tehát inkább a hosszantartó, egységes hőleadás, nem pedig a helyiség gyors felmelegítése tartozik.

Mindegyik modell különböző hőtárolós elemekkel, néhány közülük pedig természetes kövekkel van felszerelve. A természetes köveknek két fő előnyük van: egyrészt nagyon jól mutatnak, másrészt kiváló tárolási tulajdonságokkal rendelkeznek, és órákon át képesek megőrizni a hőt. A természetes kő helyett sokszor kerámiát alkalmaznak, aminek szintén kiválóak a hőtároló képességei.

A hőtárolós kályhák hőteljesítményét a hőtárolós elemek határozzák meg. A legtöbb elemben van úgynevezett tárolómodul, ami tárolja a hőt, majd egységesen leadja, valamint ennek a tárolómodulnak köszönhetően a kályha a tűz kialvása után még órákig ontja a meleget.

Minél nagyobb egy hőtárolós kályha, annál nagyobb tárolótömeggel van felszerelve. Tehát minél nagyobb, nehezebb a kályha, annál több hőt képes tárolni, vagyis annál nagyobb a teljesítménye, annál hatékonyabban tud működni, és annál tovább tudja biztosítani a meleget. Ezenkívül minél nehezebb a hőtárolós kályha, annál kevesebb fa szükséges tüzeléshez, vagyis ritkán kell tűzifával megrakni újra és újra. Általában ezeket a kályhákat körülbelül háromszor kell megrakni tűzifával egymás után, aminek köszönhetően felmelegszik annyira, hogy a nap hátralévő részében már önállóan is fel tud melegedni a tűzifa mennyiségétől függetlenül.

Általánosságban a kályhák előnye a kandallókhoz képest, hogy nem kell törni a fejünket a külső burkolatán, hiszen a kályháknál a külső adott, viszont személyes ízléstől függően választhat különböző méretű, stílusú modellek között.

A hőtárolós kályhákat kifejezetten ajánljuk alacsony energiaigényű házakba, ugyanis ezeknek a háztípusok kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, ezért a hőveszteség minimális, tehát a hőtárolós kályhák hőteljesítménye nagyon jól passzol hozzájuk. Ilyen esetekben a hőtárolós kályhák nagyobb helyiségeket is képesek felfűteni, továbbá ennek, valamint az alacsony hőveszteségnek köszönhetően a költségek csökkentéséhez is hozzájárulnak. Összességében tehát kiváló választás lehet alacsony vagy passzív energiaigényű házakba.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Ha további kérdéseid merülnek fel a kandallókkal kapcsolatban, és objektív szakmai tanácsadást szeretnél kapni, valamint megfelelő szakemberekkel, megfelelő anyagokból, a lehető legjobb műszaki tartalommal szeretnéd felépíttetni álmaid kandallóját, keress minket! Tegyél minket próbára, írj üzenetet, és tartozz te is az elégedett ügyfeleink közé!

A kandallóbetét kínálatunkat megtalálhatjátok a www.mbkandallo.hu vagy a www.sparthermkandallo.hu oldalon, ahol széles választékkal várunk benneteket, vagyis rengeteg féle típus és méret közül választhatjátok ki a számotokra ideálisat! Ne habozzatok, rendeljétek meg még ma álmaitok kandallóját!