Hordozható kályhák

Hordozható kandalló, Szabadon álló kandalló, szabadon álló kályha, mobil kandalló, kályha és sok-sok hasonló megnevezés, mind ugyan azt a terméket takarja.

Ezek a termékek kis helyigényük miatt praktikusak, könnyen kezelhetők és rendelkeznek a kandallók egyik legjobb tulajdonságával a gyönyörű üvegfelülettel. Nyugat-Euróbában az egyik legelterjedtebb fűtőeszköz. A kályhák előnye a kandallókhoz képest, hogy nem szükséges hozzá bármiféle külső borítás, vagyis nem kell beépíteni. Kialakítása, stílusa viszont nagyon sokféle lehet, Önnek csak ki kell választani az otthona dizájnjához illőt.

A kisebb méret kisebb tűzteret is jelent, amiből következik, hogy, hogy hőteljesítményük valamivel alacsonyabb más típusú kályhákhoz, kandallókhoz képest. Sok esetben viszont ez előnyként szolgál, ugyanis ennek köszönhetően kisebb átmérővel rendelkező füstelvezető rendszer esetén is biztonságosan beköthető. A kandallókályhára mindig számíthat, ha nincs áram, elromlik a kazán vagy elzárják a gázcsapot. Tökéletes kiegészítő fűtés, ha a korszerű hőszivattyús vagy elektromos rendszerek nem működnek, vagy legalábbis nem megfelelő hatékonysággal üzemelnek. Egy őszi, vagy tavaszi hideg napon biztosítja a kellemes meleget otthonában, és nem kell elindítani a padló vagy központi fűtését, a tűz látványa pedig megnyugtatja Önt.

A kínálatunkban szereplő kandallókályhák nagy része már zárt égésterű, azaz nem használnak a szoba légteréből levegőt, biztosítva a maximális biztonságunkat.  

Működésük:

Ezek a kandallókályhák nem egyszerű kályhák. Nem összekeverendő a nagy áruházak kínálatában található fűtőalkalmatosságokkal. Azoknál sokkal korszerűbb fűtőeszköz. Míg a kályha csupán a felületével fűt, addig a kandallókályha működését tekintve gyakorlatilag egy korszerű légfűtésű kandalló, amely burkolattal rendelkezik. Formája, alakja, üvegfelülete és már a színe is választható. A burkolat nagyon fontos eleme a légfűtésű kandallónak. A burkolat segítségével tudjuk megvalósítani a konvekciós fűtést, amely a mai legkorszerűbb és komfortosabb megoldásnak számít. Ha pedig ennél többre vágyunk választhatunk olyan típust amiben hőtárolós lapokat helyezhetünk, így hasznosítva és tárolva a hőt.

Mikor válasszunk hordozható kandallót?  

  • ha kis energiagényű házunk másodlagos fűtésére keresünk egyszerű megoldást
  • ha kicsi a kéményünk
  • ha számít a helyigény
  • ha korszerű technológiára vágyunk
  • ha esztétikus kandallóban gondolkodunk
  • ha gyors kivitelezést szeretnénk, építés nélkül .

Mit nyújtanak Önnek az általunk forgalmazott kandallók, és miben másabbak a konkurenciánál?

A KRATKI és SPARTHERM hordozható kandallók modern zárt égésterű, külső levegő bevezetéses kivitelű, biztonságos kályhák. Ezek a kandallók nem egy fűtési szezonra vannak tervezve, azt szeretnénk, ha valaki ezeket a termékeket választja, sokáig élvezhesse azokat. Az ajtók tökéletesen záródnak, az üveg tisztaüveg rendszert tartalmaz. A belső anyag egy speciális hőtárolós elem, mely nem csak hatékonyságot növel, hanem segít a folytonégés és hosszú parázstartás elérésében. A levegő szabályozás természetesen minden modellünknél megtalálható, egyes termékek esetében pedig már applikációval is szabályozható. Az üvegfelület nagyon sok kivitelben elérhető, legyen az síküveg, panoráma üveg, sarok üveg, vagy akár kétoldali kivitel. Jól használható kis energiaigényű, korszerű épületek esetén is.

A kandalló kályhákat nem érdemes összehasonlítani a körbeépíthető kandallókkal, hiszen teljesen más célt szolgálnak és teljesen más célközönséget szolgálnak ki.

Összegezve:

Azonban a kályhák samott bélésű égésterének köszönhetően hőleadásuk nagyon hatékony, így kiváló megoldás lehet egy helyiség, vagy akár egy hétvégi ház másodlagos fűtőrendszereként. Mobilitásuk pedig abban rejlik, hogy nem kell beépíteni, csupán rákötni a füstelvezető rendszerre, és máris beüzemelhető, vagyis elmozdításuk esetén nem kell semmit megbontani.

A kályhákat rendszerint rásegítő fűtésként ajánljuk, hiszen tökéletesen alkalmasak fűtés-, illetve energiaköltségeinek csökkentésére. A fatüzelésű kályhák környezetbarát fűtési megoldást tesznek lehetővé az alacsony kibocsátásnak köszönhetően, miközben látványosak, jó közérzetet teremtenek, megnyugtatók, és nem foglalnak el sok helyet.

Használatuk kényelmes, valamint nem függnek más szolgáltatóktól, így egy esetleges áramkimaradás esetén sem kell attól tartani, hogy kihűl a ház: a kályha ideális megoldás lehet, ha kellemes meleget szeretne teremteni.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Ha további kérdéseid merülnek fel a kandallókkal kapcsolatban, és objektív szakmai tanácsadást szeretnél kapni, valamint megfelelő szakemberekkel, megfelelő anyagokból, a lehető legjobb műszaki tartalommal szeretnéd felépíttetni álmaid kandallóját, keress minket! Tegyél minket próbára, írj üzenetet, és tartozz te is az elégedett ügyfeleink közé!

A kandallóbetét kínálatunkat megtalálhatjátok a www.mbkandallo.hu vagy a www.sparthermkandallo.hu oldalon, ahol széles választékkal várunk benneteket, vagyis rengeteg féle típus és méret közül választhatjátok ki a számotokra ideálisat! Ne habozzatok, rendeljétek meg még ma álmaitok kandallóját!