Beépíthető kandallók

A megfelelő kandallóbetét kiválasztása nem egyszerű feladat. Az első lépés, hogy a ház paramétereihez alkalmazkodva válaszunk fűtőberendezést! A mai házak, a technológia fejlettségükből adódóan, gyakorlatilag hermetikusan zártak és kiválóan szigeteltek. Ezekben az esetekben csak is kizárólag, a külső levegőforrásból táplálkozó kandallóbetétek használata engedélyezett és biztonságos.

Fontos továbbá, hogy mielőtt tüzelőberendezést választanánk, tájékozódjunk a vásárolni kívánt kémény méretei felől, ugyanis ha nem megfelelő a kémény bekötési pontjának keresztmetszete, akkor jelentősen csökken a választható kandallók lehetősége.

Az ideális kémény méret kiválasztása minden esetben attól függ, hogy milyen tüzelőberendezést szeretnénk az otthonunkba. A kandallók esetében az ideális kémény keresztmetszett a 20cm-es. Ebben az esetben gyakorlatilag végtelen a választási lehetőségünk és engedélyeztetési problémába sem ütközhetünk.

A „jelen és jövő” kandallóinak szempontjából, legalább akkora jelentősége van a megfelelő égési levegő biztosításának, mint a kémény méretének kiválasztásának. Fontos megjegyeznünk, hogy az egyes gyártók kandallóinak égési levegő igényei eltérőek lehetnek. Ez nagymértékben attól függ, hogy milyen extra funkciókkal van a kandalló ellátva. De általánosságban elmondható, hogy minimum 125 mm átmérővel rendelkező légbevezető csőre, vagy ezzel megegyező keresztmetszettel rendelkező téglalap alakú csatornára van szükségünk, az ideális működéshez.

Amikor a megfelelő körülmények (kémény, külső levegő bevezetése) biztosítottak, akkor következhet a kandalló kiválasztása. Itt ismét az első lépés, hogy a ház paramétereihez alkalmazkodva választunk. Fontos megjegyeznünk, hogy függetlenül a márkáktól, típusoktól, kialakításoktól, minden kandalló akkor tud ideálisan működni, ha a teljes alsó felületen tüzelünk benne. Ha ezt a szempontot szem előtt tartva választunk, akkor nagyon oda kell figyelnünk rá, hogy mekkora teljesítmény leadására alkalmas készüléket vásárolunk. Kellemetlen csalódást okozhat a teljesítményben alul, esetleg túl méretezett kandalló!

Ha pedig minden eddig felmerült igény biztosított, akkor következhet az esztétikai alapon történő választás. Ez a rész már teljes mértékben a vásárló igényeiről, elképzeléseiről és a látványról szól. Választható többféle ajtóval, a hagyományos kialakításon kívül, jobb és bal oldalüveges, szemközti üveges, liftes ajtószerkezettel ellátott vagy akár három oldalüveges változat is.

Az általunk forgalmazott kandallóbetétek mindegyike zárt égésterű, vagyis az égéshez szükséges levegőt nem a lakótér levegőjéből veszik el, hanem a levegő bevezetése a légtéren kívülről történik.

Akár elsődleges, akár másodlagos fűtésként funkcionálna otthonában, nem szabad elfelejteni, hogy a kandallók biztonságot nyújtanak az Ön számára: hiszen ki ne emlékezne azokra a hideg telekre, amikor a gázszolgáltatás „csődöt” mondott? Viszont a kandallók üzemeltetése nem függ áramtól, vagy különböző szolgáltatóktól, így nem kell attól tartania, hogy a leghidegebb téli estéken fűtés nélkül marad a lakásában, vagyis ezzel fűtésrendszere biztos lábakon állhat.

A beépíthető kandallóink többsége fatüzelésű, amiből következik, hogy jó minőségű, száraz tűzifáról kell gondoskodni a begyújtás előtt. Amennyiben ezek a feltételek adottak, a kandallóval való fűtés teljesen környezetbaráttá válik, ugyanis a fa elégetésekor nem keletkezik több szénmonoxid, mint a fa korhadásával, hiszen a korhadás egy természetes, hosszú égési folyamat.

Beépítésük sokféleképpen történhet, aminek csak a kreativitás szabhat határt. Természetesen a beépítésnél nagyon sokféle jogi szabálynak, valamint tűzvédelmi előírásnak kell megfelelni, ezért nagyon fontos a megfelelő szakember kiválasztása.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Ha további kérdéseid merülnek fel a kandallókkal kapcsolatban, és objektív szakmai tanácsadást szeretnél kapni, valamint megfelelő szakemberekkel, megfelelő anyagokból, a lehető legjobb műszaki tartalommal szeretnéd felépíttetni álmaid kandallóját, keress minket! Tegyél minket próbára, írj üzenetet, és tartozz te is az elégedett ügyfeleink közé!

A kandallóbetét kínálatunkat megtalálhatják a www.fonixkandallo.hu vagy a www.sparthermkandallo.hu oldalon, ahol széles választékkal várunk benneteket, vagyis rengeteg féle típus és méret közül választhatjátok ki a számotokra ideálisat! Ne habozzatok, rendeljétek meg még ma álmaitok kandallóját!