A panorámás kandallóbetétek
2019. 09. 23.

Semmi sem jobb egy hosszú nap után, mint pihenni a kandalló melegénél, és élvezni a tűz látványát. Ezt az élményt teszik tökéletessé az általunk forgalmazott KRATKI, valamint SPARTHERM panoráma kandallóbetétek. Mitől lesz panoráma egy kandalló? A nagy üvegfelülettől, aminek köszönhetően tökéletes rálátásod nyílik az elragadó lángokra.

Ilyen esetekben a tűzterek ajtaja liftes, ami elengedhetetlen ezeknél a típusoknál, ugyanis ezekben a tűztérbetétekben nagyon intenzív az égés, és az így  keletkező füst az ajtó nyitásával a szobába érkezne. A liftes ajtóemelésnek köszönhetően azonban, a kandallónkban keletkező vákuumot nem kifelé engedjük, hanem az ajtó mechanikának köszönhetően alulról nyitjuk. Így levegőt juttatva a tűztér belsejébe, és alulról felfelé a füst a kéményrendszeren keresztül távozik. Azonban az üveg tisztításának megkönnyítése érdekében ajtaja kinyitható. Az égéstér belseje minden esetben egy speciális anyaggal van bélelve: ez az anyag remek hőtároló, ezzel pedig biztosítja, hogy kandallója hosszabb ideig tárolhassa a hőt, így teljesítve a folytonégő funkcióját.

A panoráma üveg előnye, hogy nagy üvegfelületen keresztül, akár több oldalról élvezhetjük a tűz látványát, esztétikuma pedig páratlan más kandallóbetétekhez képest. A panoráma kandallóbetét kategóriába a két-és három oldalon üvegezett, illetve a nagy üvegfelülettel rendelkező kandallóbetéteket soroljuk.

Ezen kandallóbetét típusok nagyobb helyigénnyel rendelkeznek, és nem csak a méretükből adódóan, hanem a karakterük miatt is. Ennek köszönhetően a helyiség meghatározó elemévé válik. A panorámás kandallóbetétek minimál stílusú beépítés esetén is extravagáns összhatást keltenek.

Kifejezetten javasoljuk a panoráma kandallókat, ha…

  • egy nagyobb méretű, sima falsík áll a rendelkezésére,
  • egy tér közepére beépíthető, ezáltal a későbbiekben körbejárható,
  • tereket szeretne elválasztani vele,
  • egy falszakasz folytatása képpen, „belesimulva az épület falazatába” szeretné megépíttetni.

A panoráma kandallók működése hasonló elven alapul, mint más tűztereké, azonban ezen modellek esetében a vezérelv a tűz látványának maximális élvezetén van. A panoráma kandallók a nagy üvegfelület miatt több sugárzó hőt adnak le, mint konvekciósat. Általánosan elmondható, hogy a panoráma kandallók (még a megadott hatásfok értékek ellenére is) kevésbé hatékonyak, mint a síküveges kandallóbetétek, viszont a korszerű hőtárolós anyagoknak köszönhetően mégis megépíthetjük úgy a kandallónkat, hogy az a lehető legjobb teljesítménnyel működjön, és biztosítsa számunkra azt, amit egy modern kandallótól elvárunk. 

A liftes ajtajú panoráma kandallók esetében érdemes minőségi kandallóban gondolkodnia. A választék óriási a piacon, a kinézet is hasonló, de sajnos nagyon sok esetben a szerkezetek és kialakítások nem megfelelőek. Ha nem csak gyönyörködni szeretnénk a tűzterünkben, hanem használni is, a következő dolgokra figyeljünk a választásnál:

  • A belső anyag ne csak könnyű szigetelő anyag legyen, hiszen nagyon sok gyártó itt is spórol.
  • A tisztaüveg rendszer ezeknél a kandallóknál az egyik legfontosabb funkció, hiszen az üvegfelületek nagy méretűek. Ha nem működik megfelelően nagyon sok kellemetlenséget okozhatunk magunknak.
  • A liftszerkezet emelés közben nem szorulhat, nem akadhat, és természetesen nem adhat ki hangot, hiszen gondoljunk bele abba, ha már használat előtt ilyet tapasztalunk, akkor hogyan fog működni akkor, amikor ténylegesen elkezdjük használni, és a hő hatására elkezd tágulni?!
  • Az üvegeknek nem csupán illeszkednie kell, hanem valóban tökéletesen zárnia, ezt pedig csakis a speciális csiszolással érhetik el.

A panoráma kandallók valóban a legnépszerűbb kandallók közé tartoznak. Ha éppen kandallóvásárlás előtt állsz, reméljük tudtunk segíteni abban, milyen szempontokat kell figyelembe venni egy panoráma üveges kandalló kiválasztásánál.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Ha további kérdéseid merülnek fel a kandallókkal kapcsolatban, és objektív szakmai tanácsadást szeretnél kapni, valamint megfelelő szakemberekkel, megfelelő anyagokból, a lehető legjobb műszaki tartalommal szeretnéd felépíttetni álmaid kandallóját, keress minket! Tegyél minket próbára, írj üzenetet, és tartozz te is az elégedett ügyfeleink közé!

A kandallóbetét kínálatunkat megtalálhatják a www.mbkandallo.hu vagy a www.sparthermkandallo.hu oldalon, ahol széles választékkal várunk benneteket, vagyis rengeteg féle típus és méret közül választhatjátok ki a számotokra ideálisat! Ne habozzatok, rendeljétek meg még ma álmaitok kandallóját!